Cursuri Inot Adulti

Cursuri Inot Adulti

i INOTUL ESTE SINGURUL SPORT RECOMANDAT DE MEDIC PENTRU ORICE VARSTA!

Dar medicii uita uneori ca foarte multi adulti nu stiu sa inoate! Teama - Fobia - Rusinea...te-au facut sa eviti piscinele! Sunt putine piscine unde se organizeaza cursuri de inot asistati de psiholog (unde este cazul)

Viziteaza-ne sa stam putin de vorba! Daca pana acum nu te-ai familiarizat cu tehnicile inotului, nu e prea tarziu niciodata sa inveti cele cateva miscari de baza.

Vei avea ocazia sa descoperi un sport care, pe langa efectele benefice asupra aparatului cardio-vascular sau aparatului respirator, iti va oferi o conditie fizica de invidiat si un tonus excelent.

In plus, inotul poate fi practicat in moduri cat mai diverse si poate fi adaptat necesitatilor individuale ale fiecarei persoane.

Acest lucru se poate vedea in orice piscina, odata cu aparitia unor noi activitati coordonate de antrenori profesionisti. Acestea sunt destul de diferite de orele clasice de inot, iar ca exemple pot fi cursurile pentru bebelusi, femei gravide sau persoane in varsta. Daca vine vorba despre beneficiile acestui sport, acestea nu sunt deloc de neglijat. Inotul aduce o incredibila rezistenta cardio-pulmonara, stimuleaza circulatia sangvina, ajuta la mentinerea unei presiuni arteriale stabile, reduce riscul afectiunilor cardiovasculare, dezvolta majoritatea grupelor musculare - tonifica muschii fesieri si pectorali, are un rol important in dezvoltarea armonioasa a abdomenului, coapselor si gambelor.

De asemenea, fortifica articulatiile, prevenind posibilele leziuni, dezvolta flexibilitatea, genereaza stari pozitive, este de ajutor in depasirea starilor de anxietate si reduce simptomele depresiei. Practicarea exercitiilor in apa permite o libertate de miscare pe care nu o poti obtine in afara bazinului.

Niciodata nu este prea tarziu sa va apucati de inot.

Spre deosebire de alte sporturi, inotul este chiar indicat adultilor pentru ca ii ajuta sa se mentina in forma fara a face un efort exagerat.

Se stie ca, dupa "o anumita varsta", inima, plaminii, articulatiile, musculatura nu trebuie puse la grea incercare. Inotul nu suprasolicita organismul, ba chiar il protejeaza. Important este sa meargi la inot cel putin o data pe saptamana.

Vino alaturi de Echipa Bucharest Sport Club si invata sa inoti!